septiembre 15, 2011

ELS GENIS DEL FOC

Avui toca recomanació, i us vull parlar d’un llibre el subtítol del qual ja ens n’avança bona part dels continguts: qui són, com creen i què cuinen 10 xefs catalans d’avantguarda. El llibre es titula Els genis del foc, i inclou apartats dedicats a Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Jean Louis Neichel, Santi Santamaria, Jean Luc Figueras, Carles Gaig, Miquel Sánchez Romera, Jordi Parramon i Joan Piqué. Cada un d’aquests apartats conté una introducció i una recepta, a més de diferents tipus d’informació: un glossari en què apareixen els termes més importants relacionats amb el xef en qüestió, una entrevista, teories culinàries pròpies, etc. La veritat és que és una obra particular, ja que ens presenta els creadors des d’una òptica poc convencional. Per exemple, a mi em resulta especialment interessant l’apartat dedicat a Carme Ruscalleda, principalment el fragment on parla de la combinació de tradició i modernitat. Aconseguiu-lo, no us en podeu perdre la lectura!
Ah, se m’oblidava: el pròleg, de Vázquez Montalbán, una delícia!
RECOMANACIONS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *