abril 29, 2011

CARAGOLADA

Caragol treu banya
Anirem a la muntanya
Caragol bover
Jo també hi vendré!
Caragols purgats
Herbes: fonoll, herba sana, moraduix
1 cabeça d’alls
1 ceba
1 poc de sobrassada i un botifarró
Tomàtiga (opcional)
Conill o costella de porc
1 llesca de cuixot salat
Patata
Oli d’oliva
Pebre de cirereta
Sal i pebre
Doneu un parell d’aigües amb sal als caragols fins que deixin de treure llim.
Poseu a bullir els caragols amb aigua partint de fred i en arrencar el bull coleu-los. Si veieu que us queda qualque caragol amagat dins la closca tireu-lo ja que el més probable és que sigui mort.
Torneu-los a posar al foc amb una aigua nova, la cabeça d’alls, la llesca de cuixot, les patates pelades i el botifarró i salpebre. Deixeu-los bullir a foc suau uns 40’, afegiu-li les herbes aromàtiques i deixeu-les en infusió només 10’.
Per altra banda, sofregiu els talls de carn dins una greixonera i reserveu-los. Aprofiteu  la mateixa greixonera per a sofregir la ceba, el pebre de cirereta i la tomàtiga pelada, afegiu una mica de brou dels caragols, la carn i i els caragols i deixeu-lo coure tot plegat uns 10’.
Prepareu amb les patates bullides un allioli a l’antiga, és a dir, prepareu un allioli dins el morter (no túrmix ni termhomix), esclafant els alls amb la massa i afegint-hi oli d’oliva amb el setrill i aneu lligant-lo. Esclafeu les patates amb una forqueta i mescleu-hi l’allioli i una mica de brou de caragols per a alleugeriu-lo.
La manera tradicional de menjar els caragols és servir primer el brou de caragols dins un plat soper amb sopes de pa, com a primer plat i ja de segon plat els caragols amb allioli.
I si això és guerra que véngui en Pau J!

Els caragols, quasi a punt! 
L’artista cuinera
RECEPTES
Share: / / /

4 thoughts on “CARAGOLADA

 1. Tolita dice:

  Que m’encanten es cargols, són el meu plat preferit de tots tots!

 2. Anonymous dice:

  Sí! Me’n record d’aquest allioli amb patata bullida que feien a ca una tia de Son Macià. I també record haver-ne menjat amb salsa de tomàtiga torrada. Boníssimes totes dues!

  Maria Antònia

 3. JOAN MARC dice:

  Us presento a ma mare, na Paula, i què voleu que us digui d’ella … MUUUUUUUAKS!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *