abril 28, 2011

FONOLL DE MARGE

El fonoll és una planta perenne, olorosa i d’un verd grisenc. Les flors, de color groc, s’agrupen formant un para-sol, i els fruits són menuts i molt aromàtics. Els brots tendres de fonoll són més bé escarransits, i les fulles són molt aromàtiques. Les llavors són el més usat de la planta, les quals s’usen per a fer infusions per al sistema digestiu, licors, pastisseria i les fulles tendres com a condiment indispensable dels, per exemple, “caragols».
Cal recordar que, a molts de tractats de cuina antics, s’esmenta el fonoll com a afrodisíac, entre d’altres virtuts no tan sucoses. Pareu atenció a la següent citació: “Dien los savis que aquesta erba, en tal guisa presa, dóna voluntat de jaure ab fembra. Si tu vols jaure ab fembra e beus la sement del fonoyl ab vi, fara’t moltes vegades luxuriar”. Au idò, ja ho sabeu!!!
PENSAMENTS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *