Quant temps fa que no tasteu aquestes famoses postres dels anys 80? Jo recordo que foren la sorpresa dolça el dia de la meva comunió, i recordo també com la gent gran regava aquell tros de pastís gelat amb whisky JB o Ballentine’s, de tota la vida (jo també en volia!)

Aprofitem que no tenim vergonya per a recuperar aquest pastís i l’encaixem dins el nostre TAST DE SETEMBRE, i sense complexos, deixem caure una llagrimeta.

Us passo la recepta del nostre farcit, que no és més que una mus de brossat amb un bon raig de “güisqui” del moble bar 😉

MUS DE BROSSAT AL WHISKY

Ingredients:

  • 200 g de brossat
  • 25 g de sucre
  • 1/4 de vainilla natural
  • 15 g whisky
  • 2 g coves de peix (gelatina)
  • 100 g nata

Elaboració:

  1. Passau pel túrmix el brossat amb el sucre, les llavors de la vainilla i el whisky.
  2. Hidratau les coves de peix i foneu-les. Acte seguit, mesclau-les amb el brossat del pas 1.
  3. Pujau la nata i mesclau amb el brossat.

Comentaris i trucs:

Nosaltres fem el brossat amb llet fresca de cabra, però probablement a vosaltres us anirà millor comprar-lo fet, però això sí, compreu sempre el més fresc i millor que trobeu, val la pena!

Referent a la vainilla, us dic el mateix que en el cas del brossat, compreu-la ben fresca i, quan hàgiu emprat les llavors, utilitzeu la vaina, per exemple, deixant-la dins un pot hermètic amb sucre i amb una o dues setmanes tendreu un excel·lent sucre vainillat, que podreu emprar en altres receptes o fins i tot per ensucrar el cafè.

Pel que fa a la recepta de la “tarta” de whisky, us faltarien uns talls de coca pujada, ben regada també amb un xarop de whisky, ametlla en gra ensucrada, crema de vermells d’ou i mooooolta nata pujada, que és el que més m’agrada.

Apa, mans netes i aneu per feines!

Photo 7-9-17 14 45 20retocat

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *