abril 12, 2012

PASTÍS DE FORMATGE FRESC

Avui vull compartir amb vosaltres una recepta de la Carme Ruscalleda (Cuinar per fer feliç. Barcelona: Columna, 2004): es tracta d’un pastís de formatge lleuger i gustós que, com que porta molt poca farina, té un gust molt diferent dels pastissos de formatge comercials.
Ingredients:
– 100 g de mantega
– 125 g de sucre
– Una branca de vainilla
– 3 ous
– La ratlladura fina de la pell de mitja llimona
– 50 g de farina de blat
– 500 g de formatge fresc (tipus Quark)
– Paper de forn per folrar el motlle
Per començar, heu de mesclar la mantega tova, com una pomada, amb el sucre i la polpa negra de l’interior de la branca de vainilla. Tot seguit, afegiu a la mescla els ous (que s’ha de tenir a temperatura ambient) i la ratlladura fina de la mitja llimona. A continuació, hi mesclareu també la farina (recordeu que cal passar-la pel sedàs!). Finalment, cal que hi afegiu a sobre el formatge fresc (teniu en compte que ha de quedar una mescla molt fina, homogènia i lligada).
Aboqueu la mescla en un motlle rodó folrat amb el paper de forn. Ara, el pastís ha de coure durant dues hores a 100º (aquesta temperatura és clau perquè us quedi una textura tendra).
Bon profit!
RECEPTES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *