diciembre 22, 2011

CARAMEL I

Aquests dies us vull explicar com fer caramel. Per començar heu de saber que el sucre, com la neu, és un vidre. Quan es fon, l’aigua que conté el converteix en líquid. El sucre calent, en conseqüència, es convertirà en xarop. Quan bull, l’aigua s’evapora i el sucre comença a coure’s i a prendre color. Aquesta calentor romp la mol·lècula i transforma el sabor pur en dotzenes de petits sabors molt més complexos, cosa que augmenta notablement el nostre plaer. És el caramel. Quant més obscur sigui, més pronunciat serà el seu tast. Alerta, però: entre aconseguir un sabor intens i un desagradable aroma de socarrim hi ha només una passa…

TRUCS
Share: / / /

2 thoughts on “CARAMEL I

  1. bojosperlacuina dice:

    >Una pregunta: hi poses una mica d'aigua, per fer el caramel? Ma mare diu que no n'hi posa gens. Jo n'hi solia posar una culleradeta i no em va malament, però t'ho volia consultar.

    Bones festes!

  2. JOAN MARC dice:

    >Hola Maria Antònia, jo també dissolc el sucre amb una mica d'aigua abans de fer el caramel, tal com explico al CARAMEL II. Ara bé, també pots fer-ho escalfant una pella, i un pic aquesta sigui roent, afegeix el sucre però atenció, així faràs el caramel a l'instant!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *