diciembre 9, 2011

CUA DE BOU, PAS A PAS

No m’agrada pensar en plats estrella perquè a casa, totes les nostres elaboracions estan pensades i fetes per agradar a tothom, però per ventura n’hi ha una d’elles que sobresurt de la resta: la cua de bou, i em sorprèn gratament el fet que hi hagi bastant gent que no l’havia menjada mai i sigui a ca nostra on l’han tastada per primera vegada, ja sigui per curiositat o per suggeriment extern, gràcies!
Avui, mentre en preparava una nova remesa he aprofitat per a fer-ne unes fotografies per a explicar-vos-en pas a pas la creació:

Maceram la cua de bou dotze hores amb una bresa de verdures, espècies i vi negre. Ho posam a coure a la manera tradicional, i abans que es refredi, un pic cuita, la desossam i picam la carn amb el ganivet.

Mesclam la cua picada amb la reducció dels sucs que hem obtingut amb la cocció i ho salpebram.
Preparam també un puré de patata «parmetier» al vapor que esclafam amb forqueta i condimentam en calent  amb oli verge i sal.
Estiram la carn sobre un paper de plàstic, donant-li forma rectangular.
Distribuïm al centre el puré de patata i després ho enrodillam i ho deixem compactar en fred, a la gelera, per acabar folrant-lo amb unes làmines de pasta brick. I ja ho sabeu, per a servir-ho només cal fer-ne les racions i enfornar-les 10′ a 180º C. Bon profit!
RECEPTES
Share: / / /

5 thoughts on “CUA DE BOU, PAS A PAS

 1. Jo som una de les que van tastar la cua de bou al vostre restaurant per primera vegada, i us he de dir que per a mi va ser el millor de tot. Espectacular! Gràcies per explicar-nos com ho fas. Em fa ganes provar-ho a casa.

 2. JOAN MARC dice:

  Moltes gràcies, Maria Antònia! Si la proves de fer, esperem foto al vostre bloc!

 3. Avui li he comentat a en Pere: hem de provar de fer aquest plat. Em va agradar tant… Però el muntatge no sé si m’anirà bé… Per ventura per les vacances de Nadal ho provaré.

 4. Miquel Morey dice:

  Dissabte passat vaig tenir el plaer de venir a sopar al restaurant i vaig tastar la cua de bou, realment extraòrdinaria i original, no m’he cansat de recomanar el restaurant i la cua de bou.
  Enhorabona, salut i molts d’anys

 5. JOAN MARC dice:

  Moltíssimes gràcies, Miquel! Molts d’anys per a tu també!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *