octubre 8, 2011

EL CAVA I EL SUCRE

Hola a tots! Us vaig parlar, no fa gaire, de la revista Descobrir cuina. Idò bé: aquesta publicació, en el número 123, inclou una sèrie de dades referents al cava i al sucre que es fa servir en el procés d’elaboració que m’agradaria compartir amb vosaltres.
El cava s’elabora amb dues fermentacions. En la primera, els sucres del raïm es converteixen en alcohol i s’obté un vi de base. En la segona, apareix el gas carbònicde les bombolles i es genera un pòsit que s’ha de treure perquè el líquid no quedi tèrbol. Quan es treu el pòsit en qüestió, sempre s’escapa una miqueta de cava, que se supleix després amb una mescla de vi amb sucre (s’anomena licor d’expedició). Segons la quantitat de licor que s’hi posi, el resultat serà més o menys. Així, per exemple, anirem des del brut nature, sense gens de sucre afegit, al semisec i el dolç, que tenen de 33 a 50 grams de sucre i més de 50, respectivament.
PENSAMENTS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *