septiembre 12, 2011

LLIGAR (LES SALSES)

Avui us vull parlar d’un ingredient que ens ajuda a lligar bé diferents salses: el pa ratllat. Principalment, es fa servir per a aquelles salses de caire rústic amb sabor contundent. En la cuina de camp, s’utilitza per espessir el brou d’un bon cuinat, per exemple.
Hem de distingir entre pa ratllat fresc i pa ratllat torrat. Pel que fa al primer, cal tenir en compte que s’ha d’incorporar a la salsa ja calenta i coure a foc lent durant aproximadament vint minuts (cal remenar-la de tant en tant). Quan la salsa assoleixi la consistència adequada, podeu servir-la talment o bé, si la trobeu massa espessa, colar-la amb un «xino».
Quant al pa ratllat torrat, abans d’afegir-lo a la salsa cal afegir-hi una mica d’oli d’oliva i, si us ve de gust, una petita quantitat d’ametlles mòltes. Després, cal incorporar aquesta mescla a la salsa ja calenta i esperar que bulli (sempre, però, a foc lent). S’ha de coure entre 5 i 10 fins que s’espesseixi.
Evidentment, hi ha altres tècniques per lligar les salses com ara el vermell d’ou, la farina o la nata… però ja en parlarem un altre dia!
TRUCS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *