septiembre 7, 2011

HISTÒRIA GASTRONÒMICA

Aquest mes, la revista Historia de National Geographic inclou un reportatge titulat La comida de los conquistadores en el Nuevo Mundo (l’autor és Agustín Remesal). En aquest reportatge, es tracten dos vessants de l’alimentació: la fam que van passar els conqueridors espanyols en algunes fases del seu procés de conquesta i (el que m’interessa de destacar) el descobriment de tot un seguit d’aliments sense els quals, avui en dia, no entendríem la nostra cuina. Així, el maís, la patata, l’indiot, la tomàtiga, el pebre i el cacau, entre d’altres, se’ns mostren com a productes d’incorporació relativament recent a la dieta mediterrània (res a veure amb el vi, per exemple, ja degustat pels romans). De fet, segons sembla els teòlegs de l’època van arribar a considerar que Amèrica fou el darrer esglaó de la Creació, ja que allà es creuaren la fauna i la flora de tots els altres continents. Creences (i fanatismes!) a part, la veritat és que l’article resulta força interessant ja que, a més de les explicacions, va acompanyat d’una sèrie d’il·lustracions molt curioses. 
RECOMANACIONS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *