septiembre 5, 2011

FORMATGES FILATS

Ja hem parlat, en alguna ocasió, del formatge. És un aliment bàsic per a la nostra taula, i de segur que a tothom (bé, a pràcticament tothom…) li agrada per menjar tot sol, acompanyant un pa amb oli, dins una amanida, etc. Avui, però, no us vull parlar del formatge en general, sinó d’una varietat concreta: els formatges filats.
Els formatges italians pastats i cuits es denominen «formaggi a pasta filata», això és, formatges de pasta filada. Els representants més famosos d’aquesta tipologia són la mozzarella, el provolone i el cacicavallo. Encara que com a tret comú en podem destacar l’estructura típica de la pasta, aquests formatges tenen diferències força notables ja que, segons l’elaboració i l’edat, poden arribar al mercat frecs i sense curar, de blans a consistents, curats i consistents fins a durs; fumats i sense fumar; amb aroma suau o picant, i amb formes i tamanys molt diversos.
 Una manera de reconèixer si un formatge d’aquest tipus és molt curat és fixar-se en un tall i observar si les capes originades en la pasta originalment es reconeixen. Si no es reconeixen, vol dir que és curat.
Provolone sense curar, amb capes
Provolone curat, sense capes
TRUCS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *