septiembre 2, 2011

CONFITURA DE FIGUES DE MORO

Seguint amb el tema de la confitura i de les figues (ara, però, passarem a les de moro), us presento una recepta senzilla extreta de l’obra que us he recomanat a l’entrada anterior. Es tracta d’una varietat de confitura poc comuna, però feta amb un producte molt nostrat!
Ingredients:
1/2 kg de polpa de figues de moro (correspon, aproximadament, a un quilo de fruita)
350 g de sucre
1 taronja
1 llimona
1 copa de conyac (opcional)
En primer lloc, heu de pelar les figues, fer-les a bocins i triturar-les per obtenir el mig quilo de la polpa a què he fet referència abans. Tot seguit, cal que traieu la pell acolorida de la taronja (procureu evitar la part blanca). Espremeu la meitat de la taronja i la meitat de la llimona. A continuació, poseu en un recipient la polpa, la pell de la taronja i els sucs juntament amb el sucre, i deixeu reposar la mescla dotze hores.
Passat aquest temps, poseu la mescla en una cassola al foc fins que arrenqui el bull, i deixeu-la a foc mitjà durant vint minutets (penseu a remenar de tant en tant!). Si voleu, al final de la cocció podeu afegir-hi el conyac. Quan acabi de bullir, heu de treure la pell de la taronja.
Ara ja podeu envasar el producte resultant en pots de vidre prèviament escaldats. Els heu de posar en una olla amb aigua bullent durant 15 o 20 minuts, després deixar-los refredar, eixugar-los bé, i ja es poden etiquetar! Penseu a consignar l’any d’elaboració, és una dada a tenir en compte a l’hora de calcular-ne la caducitat.
(imatge extreta de franciscotorrents.blogspot.com)
RECEPTES
Share: / / /

One thought on “CONFITURA DE FIGUES DE MORO

  1. Anonymous dice:

    Mmm, quina mengera!

    Joana

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *