agosto 30, 2011

LA DITA DE NA CARME

«La cuina, tant la domèstica com la professional, va a cavall de l’art. Un art que treballa amb productes naturals, és a dir, irrepetibles i diferents. Dins d’una mateixa qualitat de producte, no existeix un all exactament igual que un altre, ni tampoc un tomàquet o una ceba, molt menys un peix o un tall de carn. Només per aquest fet, en la cuina, a més de dominar la tècnica per fer-la correctament, cal també una gran capacitat d’atenció en els productes durant tot el temps que dura l’execució d’una recepta, precisament per saber fixar totes les propietats de gustos i textures del que s’està cuinant. Per aquesta raó, quan en un plat hi ha algun defecte o imperfecció, sempre hi ha una explicació física del que ha passat. La cuina també ens demana que ens hi acostem amb humilitat i esperit crític».
Carme Ruscalleda (Cuinar per ser feliç. Barcelona: Columna, 2004)
DITES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *