agosto 19, 2011

NYOQUIS DE PATATA AMB SALSA DE TOMÀTIGA

Els nyoquis, originaris d’Itàlia, són una preparació a base de patata, farina o sémola de maís. Se’ls dóna forma redona i s’escalfen dins aigua amb sal (o brou). Els nyoquis es poden servir acompanyats amb una salsa de formatge, d’herbes, de verdures o simplement gratinats.
Ingredients:
500 g patates de bullir
120 g farina
1 pessic nou moscada
3 vermells d’ou
50 g formatge maonès curat
500 g tomàtigues madures
1/2 ceba
1 all
Oli d’oliva
Vinagre de Xerès
Alfàbrega fresca, farigola fresca o llorer sec
Primer de tot, es couen les patates amb la pell neta, 40′ més o manco, dins aigua bullint en sal o (millor) dins el forn a 190º C. Punxeu-les amb un escuradents o ganivet petit per assegurar-vos-en. Peleu-les en calent i passeu-les pel passapurés.
Mentre deixeu que el puré de patata es refredi una mica, feu una salsa de tomàtiga amb la segona part de la recepta (jo, un pic he sofregit la ceba i l’all, hi redueixo una mica de vinagre de Xerès per, a continuació, seguir amb la tomàtiga).
Tornant al puré de patata tebi, afegiu-li la farina, la nou moscada, els vermells d’ou i el formatge maonès ratllat al moment. Us ha de quedar una massa ni massa humida ni massa seca, afegiu-hi farina o una mica d’aigua per a corregir-la si fos necessari.
Enfarinau la taula de treball i feu uns xurros amb les mans, amb la massa com si fos plastilina, gruixats com el dit gros del vostre peu dret (més o manco, clar). A continuació, talleu els nyoquis del tamany d’una ametlla (penseu que en escalfar-los incrementaran el seu volum) i marqueu-los per una cara amb una forqueta, això és simplement per a donar-los una forma decorativa típica. Finalment, escalfeu els nyoquis dins aigua salada uns 6′ – 8′, coleu-los i condimenteu-los amb la salsa de tomàtiga, a la qual podeu afegir olives pansides, anxoves, tonyina, tàperes i un llarg etc. segons les vostres ganes i imaginació.
Bon profit, bambinos!
RECEPTES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *