agosto 15, 2011

ALERTA AMB LA SACARINA

En l’actualitat, els règims i els problemes alimentaris fan que cerquem substituts per al sucre a l’hora de cuinar. La sacarina és l’estrella d’aquests productes de substitució, però hem d’anar amb compte perquè els seus dos components, l’àcid aspàrtic i la fenilalanina, es dissocien amb la calor, i s’imposa el gust de la fenilalanina, que és bastant amarg. Les receptes, per tant, no ens quedaran tan bé com si féssim servir sucre (de fet, en alguns casos podem obtenir un sabor força desagradable). Així doncs, a l’hora de cuinar cal cercar altres solucions per endolcir. Per exemple, ara està molt de moda l’Stevia, un producte natural que té uns bons resultats. L’heu provat alguna vegada?

La planta de l’Stevia. A les herboristeries es ven en gotes.
TRUCS
Share: / / /

3 thoughts on “ALERTA AMB LA SACARINA

  1. Molt interessant..Si ho dius tú s’haurà de provar. He llegit que segons uns estudis podria ser una alternativa a l’insulina dels diabètics.Haurem de llegir més sobre l’Stevia!

  2. Anonymous dice:

    Ho haurem de provar. La sacarina, per a mi, fa un gust horrible. Si hi ha alternatives naturals, molt millor.

    Maria Antònia de http://www.bojosperlacuina.com

  3. JOAN MARC dice:

    Hola, no sé si arriba a ésser-ne una alternativa de la insulina però el que diuen és que ajuda a regular-ne el sucre, sobretot dels diabètics de tipus 2. Per això, basta prendre una infussió diaria d’stevia, menjar les fulles crues o dins una amanida.
    Afegir que no fa falta ésser diabètic per a consumir stevia, com per exemple la sacarina (colas light, zero, etc), que té alguns components cancerígens i no és recomenable si no ets diabètic.
    Així hi tot, estaria bé que qualque nutricionista, biòleg o metge enriquís més aquest comentari sobre l’stevia i sacarines.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *