agosto 12, 2011

GRANISSAT DE FIGA

Agost, calor i figues a voler!
A casa tenim un parell de figueres de diferents varietats, però ara que comencen a madurar és qüestió d’enginy per aprofitar-les. La majoria, a casa, ens les mengem totes soles o acompanyant un pa amb oli i formatge; altres elaboracions que en feim són confitura, coca de patata amb figues, figues al forn amb vi dolç qualque diumenge si estam inspirats, etc. Però avui vull ensenyar-vos com en preparo un granissat, cosa que és molt fàcil, ràpid i us servirà per a mil tasts diferents.

Ingredients:

500 g figues madures i pelades
3 g coes de peix (gelatina)
50 ml aigua mineral o de cisterna.

Elaboració:
Hidrateu les coes de peix submergint-les dins aigua freda i després diluïu-les dins els 50 ml d’aigua calenta de la recepta.
Passeu pel túrmix les figues pelades i mescleu-hi la gelatina fosa amb l’aigua.
Ara passeu la mescla dins un tàper i que us quedi amb un dit de gruixa, congeleu-la dues hores abans de servir-la tenint en compte que cal gratar-la cada 30′ amb unes varilles o una forqueta.
I ja està!!!
Aquest granissat podeu menjar-lo acompanyant una amanida de fruites, o sobre un pastís de formatge, que a l’estiu en lloc d’untar-lo amb confitura podeu cobrir-lo al moment amb el granissat.
Sabeu que les coes de peix no les notareu al paladar i, en canvi, us aniran bé perquè es torbi més a fondre el granissat, així i tot, si no en teniu podeu prescindir-ne.
Sabeu que no hi poso sucre a aquest granissat perquè trobo que les figues ja són de per si prou dolces.
RECEPTES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *