agosto 11, 2011

MEMÒRIA DE LA CUINA MALLORQUINA

Avui us vull parlar d’un altre llibre de cuina que tenc a casa i que penso que paga la pena de consultar de tant en tant: Memòria de la cuina mallorquina. Receptes antigues de tots els pobles, d’Antoni Tugores (Palma: Documenta Balear, 2005). Es tracta d’una obra en la qual l’autor ens ofereix les receptes mallorquines tradicionals fetes des de l’òptica de cada poble concret (ja se sap: a Mallorca cada poble té el seu xerrar particular, amb lèxic i pronúcia propis, i la gastronomia no podia ser menys). Així, per exemple, podem trobar diferents variants de la recepta de les pilotes de bacallà: aguiat de pilotes de bacallà d’Inca, pilotes de bacallà d’Esporles, croquetes de bacallà d’Escorca i croquetes de bacallà amb patata de Portocolom. Ja ho sabeu, un llibre interessant per pouar en les nostres arrels!
Podeu consultar-ne una ressenya a la web http://www.documentabalear.cat/cataleg.php?id=253
RECOMANACIONS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *