julio 27, 2011

LA COCINA SEFARDÍ, de ROBERT STERNBERG

Si fa uns quants dies us parlava de cuina amb aroma àrab, avui toca parlar d’una altra cuina, segurament no tan coneguda però igualment atractiva: la de la comunitat jueva (la paraula sefardí procedeix de l’hebrea Sepharad, Espanya, i abraça els jueus de l’àrea mediterrània). En l’obra que us recomano el rabí Robert Sternberg, després de fer un breu repàs de la història del seu poble i dels principals ingredients que s’utilitzen en aquest tipus de cuina, ens ofereix un seguit de receptes (organitzades en les seccions habituals: entrants, ensalades, posatres, etc.) d’allò més interessants: impanadas (pastes salades de la zona de Portugal), boyos (pastes, també salades, farcides de formatge i fetes de massa fermentada), albergínes imam Bayildi (albergínes farcides), peix sofregit a la jueva, i, fins i tot, kebab de vedella o be adobat. Alguns dels plats van acompanyats amb les il·lustracions pertinents, la qual cosa fa que quedi més clar el mètode d’elaboració.
La veritat és que és un llibre que paga molt la pena de llegir, ja que ens descobreix unes arrels que cal no deixar perdre.
B’Tayavon (Bon profit!)
RECOMANACIONS
Share: / / /

2 thoughts on “LA COCINA SEFARDÍ, de ROBERT STERNBERG

  1. Em semblen molt interessants aquestes referències literàries que dones referides a gastronomia. Gràcies per compartir aquestes delícies amb nosaltres.

    http://www.bojosperlacuina.com

  2. JOAN MARC dice:

    Gràcies a vosaltres per seguir-nos! Una abraçada!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *