julio 16, 2011

PIZZES CASOLANES

Hola a tutti!
Ahir vespre férem pizzes per a sopar a casa amb convidats, passàrem gust i ara us explico la meva recepta SECRETA.
Ingredients:
200 g aigua
20 g llevadura de forner
300 g farina de força
5 g sal
QS orenga seca o julivert fresc picat
1/2 cabeça d’alls picats
15 ml oli oliva verge
Elaboració:
Dissoleu la llevadura de forner amb l’aigua freda (a temperatura ambient). Mescleu la resta d’ingredients i feu un volcà (o mescleu-los dins d’un bol si us és més cómode), a continuació, aboqueu-hi l’aigua amb la llevadura dissolta.
La següent passa és la més important per a gaudir de l’èxit, heu de pastar la massa uns 10′ o 15′ sense perdó (jo, a casa, i només a casa 😉 , aprofito per a fer una cerveseta mentres la treballo).
Tapeu la massa amb un pedaç o amb un bol i deixeu-la tovar 20′.
Passat el temps de tovar, enceneu el forn a 200º C i deixeu a dins les palanganes d’enfornar la pizza, doblegueu la massa per la meitat, com si tancàssiu un llibre, i estireu-la tan fina com us agradi (ajudeu-vos  d’un corró i farina perquè no se us aferri a la taula). Piqueu la massa amb una forqueta per tal d’evitar que us faci bombolles dins el forn. Un pic estirada la massa, deixeu-la tovar una mica, just el temps que s’acaba d’encalentir el forn.
En tenir el forn a punt, treis la palangana roent, tireu-hi a sobre un bon raig d’oli verge, estireu-hi la massa a sobre i tireu-hi un altre raig d’oli. Apa, enforneu-la 7′. Aquesta passa és important si voleu que tota la massa us quedi ben cruixent. Penseu que els forns casolans no són com els d’una bona pizzeria, per tant, us heu de valer de l’enginy.
Passats els 7′, més o manco, quan la massa comença a agafar coloret, treis-la del forn i ara sí, escampeu-hi la salsa de tomàtiga, mozzarella di buffala i tots els ingredients que us vénguin de gust i enforneu-la un altre cop uns 10′ més o fins que sigui cuita.
A mi personalment, m’hi agrada combinar a les pizzes ingredients cuits amb d’altres de crus com rúcola, alfàbrega fresca, parmesà ratllat al moment de servir, xorís, etc., i sempre, per a rematar, un altre bon raig d’oli verge cru.
Apa, us penjo unes fotografies i veure si us animeu!!!
Ciaooooooooooo.

Fent la pasta
La pasta
La pasta, tota sola dins el forn: 7′ a 200º C
La pizza amb els ingredients a sobre, 10′ més
Els darrers detalls: escames de formatge: chedar, parmesà o maonès, mmm!
El resultat final

RECEPTES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *