julio 14, 2011

LIBRE DE SENT SOVI

Avui us faig una recomanació curiosa: us convido a conèixer el Libre de Sent Sovi (Barcelona: Barcino, 1979), una obra d’autor anònim publicat, segurament, a principis del segle XIV. Tal com destaca Rudolf Grewe al pròleg, es tracta del text sobre cuina més antic que es coneix en català. Inclou un conjunt de dues-centes vint receptes que es cuinaven a l’Edat Mitjana en els territoris de parla catalana. Com que són plats anteriors al descobriment d’Amèrica, no inclouen els ingredients que més endavant arribaren d’aquell continent; tot i això, és una oferta variada, refinada i saborosa. En definitiva, doncs, l’obra és una mostra de les profundes arrels històriques de les nostres maneres de cuinar i que, val a dir-ho, encara posseeixen molts dels plats que mengem avui en dia.
RECOMANACIONS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *