junio 24, 2011

PESTO

Acabem de començar l’estiu oficialment, i amb l’arribada del bon temps (i de la calor!) el rebost se’ns omple de fruites i verdures de l’època, però també és temps d’una de les herbes aromàtiques més preuades: l’ALFÀBREGA, amb la qual podem elaborar una salsa boníssima de manera molt ràpida. El pesto és una salsa originària d’Itàlia a base d’oli d’oliva, alfàbrega, parmesà, alls i pinyons; a partir d’aquesta base, però, podeu canviar els ingredients i substituir-los pels que més us convinguin. El pesto us servirà per a trempar amanides, spaguettis o untar-ne llesques de pa per a fer canapés.
Ingredients:
4 alls sense llavor
20 fulles grosses d’alfàbrega
100 g de parmesà (o formatge maonès) ratllat al moment
150 ml oli d’oliva
30 g de pinyons torrats
QS sal
Elaboració:
Piqueu els alls dins el morter fins fer-ne puré i a continuació afegiu-li l’alfàbrega i els pinyons, seguiu picant fins que tingueu una pasta homogènia. Ara incorporeu-hi el formatge i l’oli en forma de fil i emulsioneu-ho com si féssiu un allioli.
Si us agrada el pesto més fi el podeu preparar dins la batedora 1,2,3. Ah! I no us oblideu de posar-hi un pessic de sal al darrer moment.
Apa, a fer-ne mulles i xuclar-se els dits!!!
La nostra alfàbrega, que ens va boníssima. Ja hem fet pesto un parell de vegades!
RECEPTES
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *