junio 9, 2011

TÉ “COGOMBRES” L’ASSUMPTE

Fa dues setmanes que sentim parlar, amb el permís (i, d’altra banda, amb tot el suport per a ells) dels “indignats”, d’Alemanya i els cogombres. Molts d’articles publicats, molts debats a aquest respecte i mala fama per a Almeria, sobretot, i per la pagesia en general com a efecte mirall.
Un dels articles que he llegit referents a aquesta qüestió, escrit per Luís de Vega al diari ABC, explica el fet que l’alt nivell de controls alimentaris que el mercat internacional aplica a la pagesia (principalment en el cas de la dedicada en gran mesura a l’exportació) ha obligat a millorar en tots els aspectes el producte dia a dia. Els investigadors i directors comercials que treballen a les finques (conegudes també, i d’una forma despectiva que ara no valorarem, com muntanyes de plàstic) són líders en el control biològic de plagues i polinització natural amb “nesis” i “swirski”, els quals compleixen també una funció depredadora en cultius diferents de la tomàtiga. Cal recalcar que ambdós han suplantat “molts” productes fitosanitaris (i químics?). Afegeix Ramiro Villapadierna com a curiositat que un altíssim percentatge de persones d’infectades, i el total de morts, són dones i que l’origen del bacteri no té perquè residir en el cogombre (de fet, mai no se li ha trobat) sinó més probablement és localitzable a l’intestí de la vaca i, per tant, en carns crues o poc cuinades. Amb tot, no deixa d’ésser curiós que l’Estat espanyol hagi estat acusat de ser-ne punt d’origen i, en canvi, Alemanya sigui l’únic lloc on se segueixen infectant. I jo em demano: nosaltres no menjam cogombres, tomàtigues o lletugues? Potser nosaltres exportem les produïdes a casa i les que hem de consumir les importem d’Àfrica o de l’Argentina? Deixo a l’aire aquestes preguntes per a un altre dia, quan les coses es puguin tractar amb serenitat i sense fer apologia barata, que ara no n’és moment…
Ah! I demà publicarem una recepta de COGOMBRES!!!
PENSAMENTS
Share: / / /

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *