mayo 18, 2011

RECOMANACIÓ LITERÀRIA

LLIBRE: LA CUINA DE MALLORCA

Avui vull suggerir-vos el llibre de Jaume Fàbrega (periodista i escriptor gastronòmic especialitzat en la cuina mediterrània) La cuina de Mallorca, d’edicions la Magrana. En aquest llibre, a més de receptes (algunes tan interessants i nostrades com la llet d’ametlles, les figues seques, el llom amb col o la greixonera de brossat), trobareu referències al paisatge de Mallorca, apunts d’història, menús mallorquins, festes locals i mercats, etc.

“No oblidem, que a les Illes Balears disposem d’unes matèries autòctones boníssimes i una història culinària impressionant amb plats d’arrel pagesa i marinera alhora que plats refinats i de cases senyorials amb un receptari molt ric que ha sigut transmesa, bàsicament, de forma oral” (Jaume Fàbrega)
Com a curiositat, s’ha de destacar que algunes de les receptes compilades per Fàbrega han estat explicades per alguns dels noms més rellevants del panorama cultural i literari mallorquí: Miquel Barceló, Maria del Mar Bonet, Miquel Ferrà i Martorell o Maria-Antònia Oliver són, només, alguns exemples a aquest respecte.

Mallorca, illa de tradició gastronòmica
RECOMANACIONS
Share: / / /

3 thoughts on “RECOMANACIÓ LITERÀRIA

 1. Anonymous dice:

  És fantàstic, el llibre que recomanes. Jo no el tenc, però me’l va deixar un bon amic. Avui he agafat de la biblioteca un altre llibre seu: «Pa amb tomàquet». Ja fris de llegir-lo. M’agrada com explica les coses.

  Maria Antònia

 2. JOAN MARC dice:

  És un llibre genial! està molt ben escrit, i les receptes són d’allò més interessants!

 3. maria xiu dice:

  És un bon llibre. Recull els plats «pobres» de les cuines de poble. Cuines del pla, mar i montanya.

  «Les ortigues de mar amb pasteta» una recepta que no trobava enlloc. Alguna vegada n’he menjades, però em sembla que aqui està prohibit collir-ne.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *