DIJOUS LLARDER

El cicle de Carnaval, a l’hivern, comença amb l’encesa de Foguerons per Sant Antoni, amb les consegüents torrades de porquim: botifarrons, llonganissa i xulla. Després arriba el Dijous llarder, on continuem assaborint les exquisideses del porc: coques de raïssons, ensaïmada o coca de tallades, com també un bon plat de fava parada amb costelles salades.
I tot aquest festival gastronòmic de la matança ho allargarem fins a arribar a la Quaresma, però no passeu pena, per a Pasqua tenim més receptes, amb més verdures i igual de suculentes.
Com a Dijous llarder, us parlarem de la fava parada, un plat antiquíssim que es sol deixar amb una textura de crema, no gaire espès. Ho preparem amb faves seques repelades (parades), un ingredient primigeni de l’alimentació mediterrània, i porc, bàsicament.

habas-1

INGREDIENTS:
350 g fava parada, en remull 6 hores.
1 pastanagó
1 ceba
2 tomàtigues de ramallet
1 cabeça d’alls
1 patata
2 fulles de col borratxona
50 g de fideus
Oli, sal i aigua

ELABORACIÓ:
Poseu a bullir la fava parada, la pastanaga, la ceba, les tomàtigues i la cabeça d’alls (sencera) fins que la fava parada es pugui esclafar amb una forqueta.
Després traureu les verdures i les capolareu per afegir a la fava parada.
A més a més, a nosaltres ens agrada afegir-hi col, patata, fideus, botifarró, costelles de porc salades o com és el cas de la recepta que tenim actualment al restaurant, amb uns daus de cap i pota passats per la paella.
I el toc màgic, ho dispensarà unes fulles d’herba sana, moraduix, llorer i julivert.
Val la pena comentar que trobem un plat pràcticament idèntic al món musulmà i magribí, sense porc evidentment, que ens denota la familiaritat gastronòmica a tota la Mediterrània.

FAVA PARADA FACEBOOK

INGREDIENTS # , , , , , , , , ,
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *