A tan sols uns dies de Nadal segur que ja comencen a entrar els nervis només de pensar on heu de celebrar els típics dinars i sopars familiars, quanta gent sereu, si algú vol un plat especial, etc.

Comencen les celebracions el 24 a la nit.  Carn, marisc, dolços… Un banquet que ens omple per totes les festes, però no. Encara queden el dinar de dia 25, en algunes cases el del 26 per Sant Esteve, el sopar de dia 31, el dinar de dia 1 i el dinar de dia 7. Tants d’esdeveniments familiars són perfectes per a aquelles famílies que no poden veure’s gaire durant l’any.

Si la nostra família és petita pot ser fàcil cuinar alguns plats típics, però evidentment sempre hi haurà al darrere la feina de parar taula i servir. No tot és gaudir del menjar quan es cuina a casa. En canvi, si la família és molt gran, ja ens serà més complicat cuinar per a més persones i trobar un plat que més o menys pugui agradar a tothom i que pugui ser fàcil de canviar en cas que a algú no li agradi o tingui intoleràncies.

Així doncs, quins són els plats que millor poden encaixar dins els menús de festes? Com ja sabeu, a casa nostra som fidels seguidors de les tradicions. Al cap i a la fi, si una cosa funciona, per què canviar-la?

Recordem amb nostàlgia com la nostra àvia ens deixava repetir i ens donava diners d’amagat, i com sempre volíem que ens toqués el rei al tortell, perquè ja sabem que si ens toca la fava, ens toca pagar el de l’any vinent. Al restaurant hem preparat els menús de festes especialment perquè pugueu gaudir-los amb la família així com ho heu fet tota la vida, i alguns dels plats que volem destacar són els següents:

 Sopa de Nadal. La sopa de Nadal sempre ha estat l’estrella de les taules a Mallorca. Representa l’entrant perfecte per a aquestes dates ja que és un plat calent que a tothom li sol agradar. A més, es poden fer diverses variacions: farcida, amb la carn a fora, sense carn (vegetariana), etc., de manera que ningú es quedi sense tastar-la.

escudella

– Canelons. Com no, no podien faltar-nos els canelons per Nadal a Mallorca. Qui no recorda aquelles panxades que fèiem de petits (i no tan petits… ) i el bon gust de boca que ens deixaven. A més nosaltres els feim amb carn de rostit i tòfona negra de Santa Magdalena. Tot un plaer!

6627369503_33e3ef85d7_b

– Tortell de Reis. Com és tradició, el dia de reis es menja a totes les cases el típic tortell de Reis com a postres. Dins aquest tortell s’amaguen una fava i un rei (la figura petita d’un dels reis) i, a qui toca la fava, paga el tortell, i qui treu el rei és coronat amb una corona de cartró que se sol trobar en el centre.

Un_morceau_de_Tortell_de_Reis

Aquests són alguns dels plats més tradicionals que es mengen per les festes de Nadal a Mallorca, sense deixar-nos la porcella o el gall d’indi i la coca de torró, uns plats que segur que gaudirem aquestes festes i que faran que tinguem energia extra durant tot el que quedi d’hivern.

* Les imatges d’aquest post no són propietat de Joan Marc Restaurant i no s’assemblen als plats reals.

Uncategorized @ca
Share: / / /

One thought on “Cuina típica de Nadal a Mallorca

  1. ROSA escrigué:

    M AGRADERIA SABER SI EL DIA DE NADAL PODEM VENIR A MENJAR ESCUDELLA I CARN D OLLA AL VOSTRE RESTAURANT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *