novembre 10, 2017

¿Perquè escollir un restaurant local?

Mallorca és una illa única, fruit les diferents cultures que l’han habitat, des dels foners fins als romans, sense oblidar els àrabs (importantíssims sobretot per a la cuina gràcies als plats i ingredients gustosos que ens van introduir).

Totes aquestes cultures solien ser, per norma general, mediterrànies. Gràcies a això, a Mallorca a poc a poc vam anar formant la nostra propia gastronomia amb plats tan coneguts com la paella, la qual sol portar safrà per donar-li color (espècie que prové dels àrabs).

restaurant local

La nostra illa té integrada de forma natural la coneguda dieta mediterrània, la qual ens aporta els nutrients necessaris per a poder gaudir d’energia i salut. En el cas de Mallorca, la nostra dieta es basa en el conreu d’hortalisses i llegums com ara la carxofa o l’albergínia. Quant a la carn, tradicionalment l’obtenien dels porcs; d’aquí venen les conegudes matances mallorquines, les quals han estat una tradició durant molts de segles i segueixen essent-ho. Recordem, també, que Mallorca té un gran pes pesquer, i és que desde les gambes de Sóller fins al gall o la llampuga, podem gaudir d’uns plats excel·lents que ens porten tot el sabor del mar a la taula de casa.

Per a explicar-vos per què és millor escollir un restaurant local primer havíem de parlar un poc de cultura i tradició gastronòmica. I és que què hi ha millor que poder reviure els plats que les padrines i mares ens han cuinat durant tant de temps?

Un restaurant local és aquell que obté els seus productes de proveïdors pròxims, com ara la venda directa de granges o als mercats de poble de la setmana. Aquest fet no només ens beneficia a nosaltres i a vosaltres per a poder treballar i gaudir d’un producte fresc amb una procedència que coneixem, sinó també a tots aquells agricultors que s’esforcen tant per a poder vendre el producte de millor qualitat que tenen.

restaurant local

Tot i que no ens agraden gaire les etiquetes, el cert és que ens sentim ben representats quan llegim o escoltem que se’ns considera  un restaurant local. Des que vam obrir portes, la nostra proposta ha anat sempre lligada a tots aquells productes que considerem clau per entendre la cultura gastronòmica mallorquina. Així, per exemple, ja d’entrada hem treballat sempre amb oli Solivellas i Flor de sal des Trenc, dos autèntics referents en el panorama gastronòmic actual. Quant a les propostes de la nostra carta, que canvien en funció de l’estacionalitat, poden destacar-se elaboracions amb l’esmentat regust autòcton com ara un arròs melós amb guatlla i espàrrecs de marge, un déntol amb carxofes i xulla o un bunyol de vent amb salsa de nata i xocolata calenta. Fins i tot hem contribuït a la recuperació d’alguns productes “oblidats” com ara el blat xeixa, ingredient indispensable en l’elaboració del nostre pa, i hem optat per la producció pròpia d’un producte tan arrelat a Mallorca com és el formatge.

Bolets, sobrassada, carn de porc negre, be, caragols, peixos de llonja … tots són benvinguts a la nostra cuina ja que, com ja hem destacat, la nostra aposta per la localitat és ferma. Per a nosaltres els productes de casa són els que sempre acaben donant el toc especial als nostres plats i, per descomptat, volem convidar-vos a que algun dia ens fageu una visita i pogueu tastarlos vosaltres mateixos. Aquest mes, i parlant de llampugues, tenim un plat de Llampuga a l’Espatlla que de ben segur us encantarà! Aprofiteu, que ara n’és temps.

restaurant local

 

 

 

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *