Aquest mes, el nostre restaurant canviarà la seva dinàmica. En comptes de crear un menú mensual per novembre, hem creat un menú que perdurarà fins el 24 de desembre, que de ben segur no deixarà a ningú indiferent. En vista que és temps de bolets, cada un dels nostres plats comptarà amb almenys un d’aquests fongs tan preciats.

Sabem que us agraden molt i que també és molt difícil trobar-ne quan n’anem a cercar (especialment si no sóm boletaires), per això volem encarregar-nos nosaltres i que vosaltres només us hagueu de preocupar de gaudir-ho.

Plats com la sopa de picornells sobre una Royal de pancuit seran estrelles d’aquest tast. Tampoc cal recordar-vos que teniu la recepta a l’anterior post i que segur que us queda boníssima a casa! La llampuga també és un ingredient molt cuinat a la tardor i no podia faltar al menú. Us convidem a què tasteu la Llampuga a l’Espatlla amb xírivies i xitakes glacejats. Un autèntic plaer pel nostre cos.

Blinicacau

I si el que us agrada són les postres, sens dubte heu de tastar el Blini de Cacau amb Caviar dolç de Tòfona Mallorquina. La boca es farà aigua! Aquest plat el preparem amb tòfona negra. Encara no sabeu el que és? Les tòfones són molt preciades no només a la cuina mallorquina, sino també a la cuina d’arreu del món. Us en parlem aquí:

Tòfona Negra a la nostra Cuina Mallorquina

tofona2

Tot i que, actualment, l’estrella de les tòfones és la blanca no hi ha dubte que la tòfona negra és una varietat molt preuada a la cuina per la seva aroma particular, potent però agradable i amb un toc picant (un truc de la naturalesa per aconseguir que els animals s’hi atansin i en disseminin les espores).

Aquest tipus de tòfona (Tuber melanosporum) és un bolet soterrat (normalment, vora les arrels d’arbres com l’alzina o el roure) amb un cicle de vida més llarg que la resta dels que trobem al nostre país. És esfèric i de mida variable, d’una mitjana d’uns cinc centímetres.

El seu pes oscil·la entre els vint i els dos-cents cinquanta grams, tot i que excepcionalment poden superar els sis-cents. La seva superfície és negra, abonyegada, clivellada per formes poligonals. A l’interior, la carn és negra menys intensa o torrada, molsuda i compacta, amb fines venes de color més clar.

Madura sota terra -d’això se’n diu hipogeu-, i la seva recol·lecció és tota una aventura (de fet, fins i tot existeixen cans especialitzats en la recerca de tòfones, els quals s’anomenen “cans tofonaires”).

La tòfona negra és un ingredient amb una llarga tradició en les cuines francesa, italiana i espanyola. Pot utilitzar-se crua o cuita, com a condiment o com a espècie de luxe, ideal per acompanyar pastes, ous, carns, etc.

Al Restaurant Joan Marc comptem amb l’ajuda d’en Jaume Rosselló, expert boletaire que cultiva Tòfona a Mallorca i ens proveeix d’ella. D’aquesta manera podem dir que aquesta Tòfona és ben fet a ca nostra!

IMG-20171031-WA0019

En la nostra nova carta, hem volgut anar una passa més enllà i l’hem incorporada a unes postres amb les quals, de ben segur, us llepareu els dits. Voleu ser els primers a tastar-les?

La cuina mallorquina de tardor que esperaveu

Sabem cert que ara mateix la panxa comença a tenir gana i per això us volem convidar a tastar el complet menú d’aquesta quinzena

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *