En aquest post volem parlar-vos de la importància que té menjar bé, així com obrir-vos les portes de casa nostra i contar-vos d’on venen alguns dels productes que emprem per preparar els plats que tant us agraden.

En els darrers temps, hem fet de la paraula “ecològic” un símbol de qualitat, malgrat que no sigui (sempre) un factor determinant. Sí que és cert, però, que aquesta etiqueta ens aporta una sèrie d’avantatges per a la nostra salut, per a la conservació del medi ambient i per a la protecció dels animals. Quant al sabor, que ens interessa especialment, cal esmentar que els productes ecològics destaquen de manera notable, sobretot si els comparem amb aquells que s’han modificat genèticament (transgènics) o han estat treballats en massa.

Com afecta el menjar ecològic a l’entorn

Cal saber, i entendre, que els productes ecològics són lliures de pesticides, antibiòtics, additius, conservants i fertilitzants sintètics i que, per tant, el nostre organisme els assimila millor, i segons l’opinió d’alguns nutricionistes, fa que es redueixin part de les malalties degeneratives. I una cosa molt important, el nostre organisme no necessita consumir ingredients fora de temporada per a cobrir les nostres necessitats nutricionals, amb altres paraules, no necessitam menjar trempó a l’hivern ni fruita tropical de cap a cap d’any.

Referent als cultius amb organismes modificats genèticament, hem de tenir present que aquests tendeixen vers la uniformitat genètica, la qual cosa es tradueix en una pèrdua de varietat, riquesa de l’entorn, paisatge territorial i cultural dels pobles.

Amb tot el que hem compartit, no se us ha de fer estrany que a Joan Marc Restaurant tenguem predilecció pels productes ecològics i/o locals, del nostre camp, i no perquè aquests siguin millors que els de la Xina, Perú o Itàlia sinó perquè tenim un compromís ferm amb el nostre entorn i els nostres pagesos, pescadors i artesans.

Entre els productes més destacats a casa nostra, trobareu:

MENJAR ECOLÒGIC: PA DE XEIXA ECO I FET A CASA

Aquest meravellós pa s’ha convertit en l’estendard de casa nostra. La farina ens arriba per mitjà d’en Biel Torrens des de Jornets. En Biel conra el recuperat blat de xeixa, així com també altres productes ecològics que fem servir com el preuat tap de cortí o les ametlles.

pa4-515x300

MENJAR ECOLÒGIC: FORMATGE DE CABRA SAANEN, FET A CASA

Per fer aquest formatge, anem a cercar la llet acabada de munyir a la finca d’en Toni, a Inca. Pasteuritzem i fem tots els formatgets de forma individual i d’un en un.

Si ens seguiu a les xarxes socials haureu vist el nostre vídeo del moment de la preparació del nostre formatge tendre i, si no, us el deixem aquí també.

Formatges

Bens, porcelles, porc negre, peix de la llonja, patates i arròs bombeta de Sa Pobla, flor de sal d’es trenc, oli extraverge mallorquí i vins mallorquins són d’altres imprescindibles del nostre rebost i, malgrat que no tots ells siguin produïts de forma ecològica, són emprats amb la millor de les intencions: fer-vos un TAST de l’entorn on vivim.

Salut i bons aliments!

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *