Aquestes postres típiques de la rebosteria francesa foren creades pel gran Auguste Escoffier al segle XIX. Segons sembla, el seu nom es deu a la meravellosa obra d’òpera “Belle Hélène” de Jacques Offenbach.


Les millors varietats de peres per a l’elaboració d’aquestes postres, segons el nostre criteri, són les Conferència o Ercolina; a més, cal que estiguin al seu punt de maduració, ni massa verdes (són porrassa) ni massa madures, ja que es desfarien durant la cocció (per cert, les podeu coure dins un xarop aromatitzat amb una rameta de canyella i un parell de claus o amb vainilla si ho considereu millor).

La recepta clàssica per a aquestes postres consta de tres elements: pera, gelat de vainilla i salsa de xocolata calenta. Nosaltres, però, per a aquestes postres de Cap d’Any ens atrevim a jugar amb la recepta i substituïm el gelat de vainilla per un cremós de caramel i a la salsa de xocolata li afegim una mica de cafè “expresso”. La combinació és excel•lent, amb moltes aromes variades (espècies, caramel, xocolata i cafè) que casen a la perfecció.

Photo 3-1-16 12 49 20
Amb tot, us animem a experimentar, cuinar i versionar la recepta segons el vostre gust.
Salut i per molts d’anys!

POSTRES
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *