El salsifí és una planta silvestre comestible, medicinal i nativa de l’Europa mediterrània. Per a l’ús culinari, però, el que ens interessa és la seva arrel, que és llarga, dolça i d’una textura carnosa amb notes amargants.

Abans de cuinar-lo, convé netejar-lo de l’excés de terra amb el qual se solen comercialitzar. Tot seguit, podreu pelar-lo (amb un pelador, preferiblement) i reservar coberts d’aigua amb llimona o brots de julivert per a evitar l’oxidació del mateix.

Photo 19-12-15 12 25 57

És convenient que us poseu guants, ja que l’escorça taca la pell

Aquesta arrel té un alt contingut en fibres, cosa que el fa d’especial interès contra l’estrenyiment. A més, pel seu baix nivell calòric és especialment indicat per a dietes saludables o de règim.

Nosaltres, per a coure’ls, ho fem bullint-los dins una salmorra suau amb una micona de sucre i mantega, uns 10 o 15 minuts, tot dependrà de la gruixa i dels gustos personals. Les seves aplicacions seran múltiples: des de cru dins amanides, passant per purés o cremes, o emprats com a guarnicions arrebossats i fregits o dins estofats.

salsifis-424x231

Hem de remarcar, però, que actualment la majoria de verdures silvestres s’han vist desplaçades per plantes més productives com els espinacs o les bledes, però és convenient tenir present que, si introduïm diferents varietats vegetals a la nostra dieta, podrem prevenir les malalties amb més garanties d’èxit, atesa la seva riquesa nutricional.

INGREDIENTS
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *