El chutney (o chatni a la Índia, d’on és originari i que vol dir mescla d’espècies) és un condiment agredolç, una espècie de confitura o conserva que s’elabora amb fruites o verdures cuinades amb vinagre, fruits secs, sucre o mel i espècies, normalment: mostassa, clau, canyella, gingebre, curry i cireretes (“guindillas”).

Nosaltres n’hem preparada una de pera, per a la qual hem emprat molta de pera, poma, popa de tomàtiga, ceba, panses, taronges, sucre, vinagre i d’espícies: canyella, nou moscada, cireretes, gingebre fresc i un pessic de safrà. Ja ho veieu, és un còctel explosiu de sabor!!!

Cal tenir present que aquest tipus d’elaboracions són millors si es deixen passar uns quants dies abans de consumir-les, i són genials per acompanyar talls de carns fredes, patés, o simplement, sobre unes torrades de pa “moreno”.

 

 

 

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *