març 27, 2015

Els cards, font de salud

Els cards són una verdura de la família asteràcies com les carxofes. És de sabor amarg, ja que conté cinarina que ens ajuda en les digestions i redueix els nivells de colesterol. També és adient pels diabètics, ja que conté inulina que és hipoglucemiant. I si tens pedres a la vesícula biliar o ronyons, impedeix a la seva formació.

cardo1-peq

També cal destacar el gran contingut amb fibra potassi, calci, àcid fòlic i vitamina C, i a més conté molt poques calories.

El-cardo-en-la-cocina

Per a cuinar-los s’han de pelar i tallar a trossos petis i anar posant dins una aigua freda amb branquillons de julivert o talls de llimona per a contrarestar l’amargor, nosaltres els escaldam, tiram l’aigua i els acabam de coure amb una aigua nova o dins un brou.

FullSizeRender

Ara a la nostra carta els podreu trobar com acompanyament del Negret amb un suquet d’ametlles.

10985279_733791620061071_7169900341617335960_o

 

Uncategorized @ca
Share: / / /

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *